Fotn, illustrera, trökiga brädspel och trainee manager.

19.05.2015 kl. 16:59

Nä nu får jag angst över att lämna er att stirra på Adam/Jesus så här länge. HUR MÅR NI? Jag mår bra. Eller tja, egentligen har jag alldeles för många krämpor och småsaker som irriterar men annars bra!

Så hur gick det med foten och doktorn förra veckan kanske ni har undrat så förtvivlat mycket nu i en hel vecka? Jo det gick precis som jag trodde. Hon spenderade cirka 4 minuter på mig och sa Achilles Tendonitis som jag redan visste och mera vila, mera burana och is. Samt köp hälinlägg för skorna och "ring denna nummer om det inte är bra om 3 veckor." Hon sa jag blir bra till sommaren. Internet säger det kan ta 3-6 månader i vissa fall.

Därmed förklarade jag kring mot min häl.

Det börjar dock bli bättre. För jag har igen rört på mig minimalt. Så länge det inte handlar om mer än max 15 minuter och inte gå för långt, samt ta pauser typ hela tiden så går det. Efter promenader nu så gör det förvisso ont men inte lika ont, samt att det inte sitter i ännu till följande dag längre och sprids inte upp till vaden. Gå i backar är icke att rekommendera dock vilket är svårt just i Edinburgh. Just dessa backar var på min plus-lista över den möjliga flytten hit så jag skulle få snygga starka ben men nu gör de mig mest ont.

På tal om plus med Skottland. Har lärt mig två mycket trevliga saker. Jag har ju redan varit rätt så nöjd med Storbritanniens gratis läkarvård och gratis p-piller, men bor man i Skottland så får man minsann gratis medicin också om den är receptbelagd. Hur bra? Sen fick jag också reda på att man får göra gratis synundersökningar plus allmän ögonkontroll vartannat år och få receptet helt gratis på samma gång! Så nu ska jag göra det här innan jag åker hem och beställer nya glasögon och linser från favoptic istället för att betala för ett recept i Finland. Eller resten av UK. NÖJD.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Jobbsökning, sitta still, klaga på kalla vindar och sånt. Typ på den nivån att jag blir onaturligt exhalterad över att få äta halloumi eller leka med blad av död tulpan. Spännande liv!

Adam ordnade en spelkväll för ett loppisspel han köpte på Arran. Diplomacy. Jag hade typ aldrig hört om något tråkigare och flydde fältet en stund. Försökte hänga lite då jag kom hem men gudars så trist spel. Jag vill ha tärningar och lite tur som i typ Risk men här kan man endast förhandla sig fram.

Istället försökte jag finna inspiration via pinterest och snygg ölflaska.

Inspiration till vadå undrar ni? Jo till ett möjligt jobb som illustrator/designer på ett företag en bit utanför 'riktiga' Edinburgh (Musselburgh) som tillverkar typ kort och små presenter, smycken och annat trams. På riktigt makalöst fula saker men ett jobb är ett jobb så det ansökte jag om, kom ett steg vidare och fick som uppgift att illustrera en grej tills tisdag (alltså idag). Egentligen kan jag inte rita men skickade in ett försök ändå idag.

På lördag hade vi en dag i Leith, ett område i norra Edinburgh. Där finns många loppisar nämligen, samt Nordic Affär. Inga fynd denna gång men såg ett gammalt klädskåp med hylla för handkerchiefs/näsdukar. Tyckte jag var fint. För mig vad tygnäsdukar i ficka alltid mest något lite halväckligt som pappa snytte mig med då jag var liten men nu då jag är tillsammans med en mycket miljömedveten OCH gammaldags man så har jag börjat tycka om dem och hur mjuka de är för nosen. Sugen att köpa egna fina. Som typ dem med marsvin från min favoritbutik i Angel, London.

Blev lite småsugen på mellis som blev en hamburgare.

Allt detta spring gjorde ont i min häl så en liten paus på en av de alla svenskägda ställen i Edinburgh. Vi och vår jordsäck. Eller Adams jordsäck till omplantering av hans enda grönväxt men jag misstänker att vi såg ut som något hipsterpar på väg hem till våra egensådda chiliplantor after en ale-paus.

På söndag hade jag en jäkla skitdag. Deppig, snorig, trött och stressad över ingen inspiration till illustrationen jag nämnde tidigare. Vägrade följa med och träffa Adams mamma på kaffe men precis då han åkte ångrade jag mig, fixade snabbt till mig och tog bussen in till centrum. Fast han hörde förstås inte sin telefon så jag fick aldrig tag på dem innan jag återgick till helveteshumöret. Däremot behövde jag en paus. Fick lite inspiration från butiker och böcker, samt besökte en butik jag ska på intervju till imorgon vilket var jättebra. Köpte också en megainspirerande tidning för designfolk och efter att jag satt och suckade på diverse soliga bänkar och caféen med skissblock en stund kom en idé äntligen.

Så på söndagkväll och största delen av igår jobbade jag på (en rätt så skit) illustration och skickade iväg den tidigt idag. Vill börja rita mera. Även om jag inte kan så bra så är min stil väldigt skönt naiv och barnboksvänlig och såna behövs ju också tänker jag.

Lite som Marc Johns, min stora favorit. Enkla darriga linjer och fantasivärld. På tal om honom. Fick igår en av hans t-shirts hemskickad  som jag beställde. Väntar ännu på en plansch. Så nöjd! Har obsessat över honom i åratal. Blev löjligt glad tå han retweetade och kommenterade min tweet igår.

Annat fint på sistone är £5 räven jag hittade på en sale och luftballongsprinten jag dreglat över SÅ LÄNGE och så fick jag den av Adam då jag fyllde år. Började nästan lipa så glad blev jag. Unnar mig så få saker nu.

Idag var jag igen till doktorn men denna gång pga jästsvampsinfektioner som har plågat mig i några månader nu. Orkar inte. Börjar precis allt gå utför bara för att man fyller 30? Känns som att jag har en lång lista med saker jag nog egentligen borde kolla upp.

Nu måste jag dock fortsätta mina förberedelser inför morgondagen. Har en jätteläskig intervju med denna butik! Finns den i Finland, typ Helsingfors? Hursomhelst är de helt underbara att stiga in i här i Storbritannien. Den i Chelsea i London har ett vattenfall och träd. Den här i Edinburgh är så skön att vandra runt i den med. Älskar miljön, samt bladningen av kläder, accessoarer, böcker och interiörgrejer.

Jobbet ansökte jag egentligen inte om. Jag skickade bara min CV till dem ifall de skulle behöva någon i framtiden men managern ringde och frågade om jag ville komma på 'manager in training' intervju. Visste inte ens vad det var men typ managerns högra hand som tränas upp i allt vad en manager behöver kunna och veta så att den en dag kan bli manager själv. Jag har ju aldrig drömt om något sånt, trivs rätt bra lågt i rang som vanlig säljperson, är absolut inte bekväm med tanken på managementposition, men tror det är rätt ovanligt med den typen av roller inom så underbara butiker så jag tänker att det är jättebra intervjuchans. Man vet ju aldrig. Om inte annat så kanske hon minns mig om de plötsligt skulle behöva en vanlig sales assistant inom kort. Ska naturligtvis köra hårt och preppa med målet att få jobbet såklart även om jag inte har några stora förhoppningar. MEN VAD SKA JAG HA PÅ MIG?  Har inte så hemskt mycket feminint-bohem-chict i min garderob.

Herregud jag har inte ätit lunch ännu och Adam slutar jobbet om strax över en timme. Får noll gjort då han kommer hem så bäst att avsluta.

Häjtå.

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Två saker - varifrån kommer den fina illustrationen med ballonger. Alltså vem har ritat den?
Sen - svampinfektioner. Fy satan vad jag har lidit av dessa också. Det började när jag började äta p-piller för dålig hy och sen höll de på i fem år!!! En per månad som försvann med mensen och återkom en vecka senare. Aviskten är inte att skrämma upp men jag vill berätta att jag lider med dig. Nu har jag varit mestadels "frisk" i ett år, förutom några återfall efter ett par penicilinkurer och så känner ja att det är något odefinierbart på gång just nu då jag ändrat min diet helt drastiskt. Hoppas det jämnar ut sig nu igen, hjälpen för mig då när dom tog slut som emot en vägg för ett år sen var att sluta helt med frukt. Åt bara banan men inget annat och inga bär heller... och då hade jag provat alla detoxer i hela världen och ätit medicin och slutat med p-piller och haft grekisk yoghurt i underlivet. Att sånt. Lycka till.
Lotta20.05.15 kl. 11:32
Visst är den underbar? Illustratören heter David Fleck, tror han finns i Glasgow. Finns en butik här i stan som säljer massor av hans prints, de är så fina och precis i min stil! Ja alltså jag fattar inte varifrån dessa infektioner kom? Jag har också ätit p-piller för dålig hy (hjälper dock inte alltid) men det var över 2 år sedan jag började så inget nytt där. Kanske det var pga över alla förändringar och stress? Men känner igen mig, 2 gånger var det först infektion, sen mens och sen "yes äntligen allt normalt igen!" för att genast få en ny infektion och friden förstörd. Först nu på tredje sökte jag doktor då man inte kan ta de där pillren mer än 2 ggr per halvår. Får dock inget provsvar förrän nästa vecka. Jag har också börjat misstänka 'candida overgrowth' då jag även haft en mängd problem som platsar på listan över symptom där. Mycket med magen och trötthet osv. Började nyligen äta några slags naturliga kosttillskott som just är bra för såna som mig med svamp, uppblåst mage och alla möjliga problem. Känns som att de hjälper min mage och de innehåller just probiotics som doktorn rekommenderade så kanske de är bra för mig. Väldigt vitlökiga dock! Vet att man även ska hålla sig borta från socker och svamp och sånt men inte alltid det lättaste! Lustigt att just frukt hjälpte dig, det har jag inte läst om förr.
21.05.15 14:38
Jag tycker det är bra att ibland testa jobb som man inte är riktigt bekväm med, man lär sig mer på det sättet. Och får större kompetens, mera chanser...kanske märker nya sidor i sig själv. Jag brukar alltid fundera massor vad jag har på mig om jag är nervös för något möte, tycker det är lättare att tänka på kläder än vad jag ska säga. En sommar köpte jag tre klänningar, en för varje arbetsintervju jag skulle på. Ville ha något nytt på mig för att vara säker på att det inte skulle finnas fläckar eller hål någonstans!
Fager Dam22.05.15 kl. 08:10
Jo jag tänker också så. Även om det känns galet att jag skulle vara nån slags team leader och vara sådär irriterande SÄLJ SÄLJ SÄLJ så skulle det va sjukt bra att lära sig. Samt en ära om jag skulle bli vald fastän jag egentligen inte vill, haha. Var sugen på att shoppa nytt men tänkte att jag kan nog inte. Garderoben är rätt så begränsad nu dock, hälften i lådor och det mesta andra lite onödigt tajt och inte det mest Anthropologie vänliga.
22.05.15 16:17