Arbetsintervjuer tär på både hjärta och hy.

22.05.2015 kl. 16:17

Jisses vilken vecka det har varit. Min haka och runt munnen är full av fula finnar, tror jag har varit lite stressad och nervös.

Så senast jag skrev peppade jag inför en läskig intervju på onsdagen. Den gick jättebra! Sales managern verkade älska allt jag sade och halvt high-five:ade varje gång jag sa rätt svar. Några läskiga frågor men hon var megaskön så det kändes rätt så lugnt. Hon bjöd genast in mig att komma på en andra intervju två dagar senare för att träffa store managern (typ 4 olika managers i en och samma butik) samt få en liten uppgift att göra. Javisst sa jag glatt samtidigt som jag kände "åh nej, nu måste jag fortsätta va nervös."

Planen på att gå hem och söka fler jobb blev inte riktigt av. Var så lättad att det var över och solen sken så jag gick till Adam's pub, fick mat och kaffe, sen till parken och hängde med John och hunden Archie en stund och sen tillbaka till puben på några drinkar då Adam slutade. Vi somnade typ halv 11 på kvällen. Trötta.

Så igår fick jag igen försöka förbereda mig samt söka alla de där andra jobben jag inte fick gjort på onsdagen. Min hjärna var helt slut igår. Kunde inte fokusera, kunde knappt hitta något att ta på mig som skulle passa butiken, hur skulle jag förbereda mig osv. Kände mig megastressad över precis allt.

Fick även reda på att jag skulle få komma på intervju till företaget jag skickade in den där illustrationen till så då fick jag lite angst över det också.

Nåja, imorse blev jag tvungen att gå upp tidigt för att åka till arbetsförmedlingen men där krävdes inte många ord då jag hade intervjuer på gång så det var snabbt överstökat. Men sen hade jag 1.5 timme att vara nervös och vänta på intervjun. Var helt skakig inombords och darrande drack jag en kaffe.

Sen var det dags. Träffade igen den ljuvliga Sales Managern samt själva Store Managern som var med för att säkert kunna ha det slutgiltiga beslutet. De frågade några frågor, jag fumlade fram några svar men de verkade tycka de var bra.

Viktigt för dem är att personen som får Manager in Training rollen kan styla eftersom de också har så att man kan boka tid för personlig styling där. "Hahaha så inte min grej!" tänkte jag inombords. Jag fick en uppgift att hitta en outfit och de beskrev en person, hur hon såg ut, varifrån, ålder och var hon skulle bära kläderna. 5 minuter hade jag på mig. Herregud paniken där. Butiken är ju 2 stora jävla våningar så inte det lättaste att snabbt hitta något. Trodde det skulle gå åt helvete men lyckades ändå få ihop något som de verkade mycket nöjda med. Speciellt mycket tyckte de om nagellacket jag lade till som en extra detalj.

Så det gick bra. De sa att jag gjorde en mycket bra intervju och jag får veta tidigt nästa vecka. Vi pratade också om butiken och andra roller och skulle jag inte få denna finns massor av annat. Och vet ni, ärligt talat så är jag osäker på om jag vill ha just detta. Det skulle vara sjukt ärofyllt om de valde just mig men jag skulle nog trivas mycket bättre nere på supervisor nivå (de söker även sådan) eller bara allmän butiksperson. Så jag tar det inte så hemskt hårt om de inte vill ha mig. Mitt mål i livet är helt enkelt inte att vara butikschef.

Min mer designinriktade intervju är nu inkommande tisdag och jag tror de söker både deltid och heltid. Så i min idealvärld skulle jag göra halva veckan kreativt jobb och halva butik. Erbjuder de mig Manager in Training roll så går det dock inte för det är 5 dagar i veckan. Jag hoppas att de inte ringer innan jag haft min intervju på tisdag.

Nåja, nu ska jag försöka njuta av helg först. Efter intervjun gick jag och köpte mig ett par ordentliga kängor som jag behövt ända sedan första gången jag besökte Skottland. Efter min stackars akilles blev så ledsen tänker jag aldrig mer anstränga fötterna på ojämt underlag utan ordentligt stöd åt hälsenan. Gjorde världens deal. En butik som hade typ 50% på allt så redan att gå från £130 till £65 tyckte jag var bra och få ett par rejäla kvalitetsskor. Men en liten 'krok' vid vristen saknades på ena skon och det var sista paret i min storlek så jag sa att jag skulle beställa dem online. Han erbjöd dem för £40 och sa att en skomakare kan lätt och billigt fixa en ny. Det blev affär. Så nöjd!

Tog igen en andningspaus och lunch på Adams pub och nu hemma en sväng innan jag åker tillbaka. Ikväll ska vi till Glasgow på mitt allra första Belle & Sebastian gig. Så exhalterad! Känner bara att jag skulle vilja ha en liten tupplur först. Fast egentligen borde jag diska och städa.

Ha en trevliger helg!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Det verkar ju gå riktigt bra för dig i jobbsökandet nu. Smått komiskt att alla vill att du ska bli butikschef trots att du spjärnar emot med näbbar och klor, det bor uppenbarligen en liten chef i dig trots att du inte vet det ännu:-D
Åsa23.05.15 kl. 13:00