20 saker om mig

04.09.2015 kl. 21:51

FÖRLÅT för bloggpaus igen. Ju längre tid som går desto svårare är det att komma ikapp med vad som händer och sker. Egentligen blir det ingen uppdatering nu heller men jag kör '20 saker om mig' listan som snurrar runt bland bloggarna så kanske jag kan flika in saker från sommaren dit också.

1_Jag har jobbat i sommar! Eller betald praktikplats som grafisk designer egentligen men jobbar som ett litet svin från morgon till kväll så det är minsann ett riktigt jobb. Slutdagen i slutet på denna månad, tråkigt!

2_Jag verkligen hatar att duscha. Eller inte själva duschen som är varm och jag blir ren osv. och jag gör det nog varje dag, men det är hela proceduren runtomkring som är så jobbig. Först ska man vänja sig tanken att få det avklarat. Ska jag dessutom tvätta håret måste jag typ planera in det långt på förhand så håret ens ska låtsas hinna torka innan läggdags. Torkar världslångsamt. Och så ska det kläs av och kläs på och det är svinkallt då man kommer ut ur duschen etc. Kan därför aldrig duscha på morgonen då jag redan är arg och sur.

3_Är alltså ingen morgonmänniska. Men dessa månader av jobb och för mig väldigt ovanliga liv med kontor och måndag till fredag har faktiskt gått så himla bra. Måste vara för att jag verkligen älskar att vara där.

4_Min finska är usel. Den var aldrig ens bra men i gymnasiet kunde jag väl ändå skriva nån slags uppsats någorlunda okej. Sen bodde jag i Jakobstad där jag aldrig behövde prata finska. Sen flyttade jag till Storbritannien och ersatte precis all finska kunskap med engelska. Därför var det lite jobbigt för några dagar sedan då jag på svenska caféet betalade med mitt finska kort, hörde hur han som betjänade mig sa "PIG POX" istället för big box och jag visste att det var kört. Olen suomenruotsalainen että mutta totta jååå och rusa ut.

5_Min engelska å andra sidan är mycket bra efter 4 år i Storbritannien. Nu utökas den även med skotska uttryck. Jag skulle ha svårt att disajna på svenska förresten. Utbildningen jag gjorde förra hösten gick på engelska så mitt vokabulär inom grafisk design är endast engelskt. Heter bleed bleed på svenska också? Vad är alignment?

6_Jag är sämst på att hålla kontakt med familjen i Finland. Förlåt! I år har jag dessutom bara varit hemma en ynka liten gång. Bor du utomlands? Hur gör du?

7_Jag bor fortfarande hos min pojkvän Adam. Skulle ju bara va lite sådär tillfälligt. Tänker nog ännu att "jo jo ska nog flytta sen snart och äntligen packa upp allt" men jag antar att det är ganska okej här kanske.

8_Jag älskar hemmapyssel. Inreda, planera, fundera ut lösningar på förvaring etc. Just precis därför borde jag flytta. Och faktiskt ha mitt alldeles egna hem för en gångs skull.

9_Jag blir lätt väldigt ångestfylld och panikslagen. Det gör livet svårt ibland.

10_Det kan möjligen vara så att 50% av min garderob är nåt slags randig. Eller så känns det bara så för att de flesta av mina kläder fortfarande bor i vacuumpåsar. Jag känner liksom att inget kan gå fel med randig t-shirt och hatt.

11_Minns ni hur jag rasade i vikt då jag flyttade till London och blev mitt normala jag igen? HAHA. Det var då det.

12_Jag kan inte prata om det är fler än 2 personer som lyssnar. För jag är ju bara en idiot osv. och varför skulle de vilja lyssna på mig.

13_Jag betalade £9000 nånting pund för en 3 månaders intensiv grafisk design kurs. Den angsten hörni. Fast nu känns det så värt. Visst, det tog månader innan jag hittade jobb och det kan ta månader då praktiken är slut. Men det är nu jag inser vilken jäkla kunskap den kursen gav mig. Hur MYCKET jag kan om grafisk design från endast 3 månader och KVALITETEN på kunskapen jag fick. Jag förstod inte det innan jag började jobba och insåg att folk var imponerade. Och jo, jag jobbar en himla massa övertid och jag tror det är en branch där man ofta gör det och deadlines tar kål på en, men än så länga älskar jag det och bara suger åt mig ny kunskap för jag har så mycket så mycket att lära än men det är så roligt.

14_I flera års tid har jag fantiserat om en framtida hund. En brun dvärgtax vid namn Edgar som bär röd väst vid kyligt väder. Jag är på riktigt besatt av den tanken och alla taxar jag ser. Det måste hända. Han måste bli min. Men jag har aldrig haft egen hund och har hört att de är sjukt envisa. Men det måste ju finnas en anledning till att jag tränar på envis typ som Adam nu visst? Och hur jag inte på något sätt kan släppa tanken på Edgar.

15_Jag har köpt klumpiga vandringskängor och överväger nån slags ful vindtät dräkt för äventyr på kullar och berg. Skottland gör sånt med en. Jag har ingen kondition för det dock. Dör nästan vid en vanlig Edinburgh trappa men de är å andra sidan omöjliga att ha att göra med.

16_Jag har börjat äta mer och mer fisk. JAG. #tretti

17_Jag verkar vara en person som stannar sent på jobbet och tar med jobbet hem på kvällar och helger. Jag måste sluta med detta.

18_Då jag bodde i London brukade jag dansa mig svettig nästan varje helg. Nu skulle jag nog falla ihop efter en Belle & Sebastian låt.

19_Då jag var liten ville jag bli paleontolog och arkeolog. Jag trodde att jag skulle upptäcka nya dinosauriearter etc. Ibland undrar jag om det är därför som Ross är min favorit i Friends.

20_Jag äter allt mindre kött. Jag får ibland cravings och måste ha och då följer jag kroppen men ofta kan det gå upp till 2 veckor utan att jag ens tänker på det. Vi behöver inte äta så jäkla mycket kött hela tiden, alla vet men få slutar. Någon riktig vegetarian blir jag nog dock aldrig.

 

Tack för mig!

 

 

 

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Åh vad kul att höra ifrån dig! Kollar här lite nu och då. Angående två punkter är jag EXAKT lika - hatar också att duscha och har varit besatt av taxar så länge jag kan komma ihåg. Min drömtax var en strävhårig dvärg som hette Frank. Nu har jag en brun dvärgtax som heter Basil sedan ett år tillbaka - han är något av det bästa som någonsin hänt mig. Han är argsint och bångstyrig och högljudd och ogillar främmande, men det är så värt. Rekommenderas.
Lotta17.09.15 kl. 12:31
Åh näij så avundsjuk jag blir på dig och din Basil! Tack för att du ännu läser, mycket uppskattat!
29.09.15 23:13