Fi-fi-finlandssvensk

29.09.2015 kl. 22:52

Hej!

Kanske jag struntar i att prata och visa bilder från sommaren och bara köra nu? Ibland drömmer jag om att bli en bra och aktiv bloggare igen men det verkar nog kört.

För någon vecka sedan var det 6 månader sedan jag flyttade till Edinburgh från London och jag sa att jag skulle åka ner dit och hälsa på precis hela tiden. Inte en enda gång har jag varit.

Ska dit en jättesnabbis nu i veckan. Åker på torsdag morgon och sen på lördag morgon åker vi vidare till Nottingam för att gå på ett heldagsgig och hänga med vänner. Egentligen var det Nottingham som var orsaken till det hela men vi ska kombinera med lite Londres då vi ändå är på gång. Med vi menar jag jag och Adam. Så egentligen blir det väl mest att jag hänger med honom som vanligt. Förutom torsdag kväll då jag uttryckligen sagt att han inte får vara med mig och min gamla flatmate Kelly. Stackarn.

Hursomhelst. Jag känner mig lite spänd över det här. Det är som att jag har glömt hur man 'gör' i London. Hur man åker tunnelbana och sånt. Jag blir alldeles svettig vid tanken på alla dessa MILJONER stressade människor som dessutom aldrig säger tack till busschauffören.

Det är nästan skönt att Adam är med så här första gången så kanske det känns naturligt sen då jag väl kommer dit och kan åka igen i höst då jag blir utan jobb igen. Brööl. (Skulle egentligen ha slutat i fredags men blir en extra månad tack och lov.)

Förresten måste jag länka till denna artikel på sevendays. Jag är så stolt och glad över att vår lilla by nu har tagit emot två stora flyktingfamiljer. Jag har också många gånger under åren funderat på dem vi hade tidigare då jag var tonåring. Undrat ofta hur det sen gick för dem då de flyttade till Vasa istället. Blev så oerhört ledsen då jag läste att det inte hade gått bra alls. I min naiva värld har jag väl alltid trott att lilla Vasa är ett okej ställe.

Och då vi ändå pratar politik (mitt svagaste ämne/kunskap/intresse tyvärr) så blev jag så glad då jag råkade ramla över en ny blogg skriven av en alldeles nyinflyttad finlandssvensk i Edinburgh! Än så länge har jag inte träffat någon tyvärr. Måste medge att jag inte sökt aktivt och har hört att det finns några enstaka men vi är nog inte så många här.

Ni kan ju kika in där för jag räknar med mer uppdatering om Edinburgh där än här.

Hälsningar från ett alldeles underbart September Edinburgh. Låt aldrig kalla mörka blöta månader komma hit tack. Kommer hata livet är i november i lägenheten utan centralvärme .

 

(Ny tisha och egendisajnad valkampanj på jobbet.)

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver: